Kutyussal a KÉK-en/OKT-03

Májusban kiszabadultunk végre a COVID szorításából, az oltásunk is megvolt, így eldöntöttük, hogy leteszteljük Szantit is a Kéktúrán. Már majdnem egy éves volt, biztosak voltunk benne, hogy ő bírni fogja. Ami minket illet, hát voltak kétségeim, az állóképességünk nem volt a topon majdnem egy év kihagyás után.

Könnyebb szakaszt kerestünk, plusz kutyás szállást is találni kellett, így a választásunk az OKT 3. szakasza lett, a szállásunk pedig Club Dobogómajor Cserszegtomaj.

Dobogómajor

Első kutyás szállás élményünk csillagos ötös, mindenkinek csak ajánlani tudom, gyerekkel és kutyával különösen. Buja zöld környezet, nagy tér a sétára és futkározásra, kutyamedence. A kétlábúaknak szabadtéri és beltéri jakuzzi, élménymedencék, klassz játszótér gyerekeknek.

Az étterembe is bemehettek a kutyusok, az ételek is nagyon finomak voltak, ami valljuk be, nem annyira jellemző ezekre a nagyobb szállásokra.

1.nap:

Leteszteltük a Fonyódi kutyás strandot, ami igazán kellemes meglepetés volt.

Menjek vagy maradjak???

A víz nekünk még hideg volt, de Szanti boldogan vetette bele magát.  Rajtunk kívül egy-két kutya volt csak, nyáron gondolom, nagyobb élet van. Mindenesetre megfogadtuk, hogy akkor is visszajövünk, mert itt a kutyával érkező is úgy érezheti, hogy teljes értékű vendég a Balatonon. Együtt lehet fürdeni a tóban rendezett, kultúrált körülmények között, a területen pedig bőven elférnek a kutyusok is gazdistul.

Felhőkutya

Délután Dobogómajorban sétálgattunk, kipróbáltuk a kutyapancsolót és nagyokat játszottunk.

Kutya wellness

2.nap:

OKT 03 egy részét terveztük, Rezi-Hévíz, ami kb. 10 kilométer.

Mivel csillagtúrát terveztünk, ezért a kocsit a szálláson hagytuk és busszal mentünk, ami szintén egy új tapasztalat volt kutyussal, de egész jól vizsgázott. A busz egy kicsit megtréfált minket, mert Rezibe nem tudtunk felmenni, Karmacs határában szálltunk le, így megváltoztattuk kissé az eredeti tervet és Rezit másnapra hagytuk.

Sokáig sík terepen gyalogoltunk, gabonaföldek mellett. Első pihenőnk a régi, karmacsi zsidó temető volt, különleges atmoszférája van a semmi közepén.

Egy árnyat adó, nagy fa borul a bejárat fölé, csend és béke mindenhol.

Nemsokára elfordult az út és bejutottunk az erdőbe, aminek mindannyian nagyon örültünk, mert sütött a nap rendesen.

Kellemes laza séta következett Egregyig, majd onnan már csak leereszkedtünk Hévízre.

Hévíz felé félúton

Ott beütöttük (volna) az első pecsétet a kutyus igazolófüzetébe is (mert hát neki is vettünk egyet külön), de ott konkrétan nem volt meg a bélyegző párna…..azért  valami maszatot sikerült belevarázsolni.

Délutáni pihenő után elugrottunk a keszthelyi kutyás strandra, ami szintén kellemes hely, csak sokkal kisebb, mint a fonyódi, de bárcsak ekkora is lenne legalább a nagyobb balatoni településeken!

3.nap:

Autóval elmentünk Rezibe, leparkoltunk és onnan csináltuk meg a hiányzó szakaszt a Gyöngyösi csárdáig. Igaz így vissza is kellett menni Rezibe, de jobb ötletünk nem volt.

Egy kis frissítő Rezi kútjánál

A falu nagyon szép környezetben fekszik, rengeteg szőlőültetvénnyel.

Rezi szőlői

A csárdáig részben a faluban, majd erdei környezetben lehet eljutni folyamatos ereszkedéssel. Visszafelé kissé kaptatósabb, de nem vészes.

Pihenés a csárda mellett
Betyársírok a csárdánál

 

Kezdésnek nagyon jó kis 3 nap volt, tervezzük a folytatást!

Hogy tetszett a bejegyzés?

Átlag: 5 / 5. Szavazatok száma: 3

Még senki nem szavazott, legyél te az első.